skip to Main Content

Ervaringen met mij als coach en de paarden

De uitdagingen waar zowel mijn dochter (11 jaar) als ik de afgelopen maanden voor hebben gestaan waren emotioneel erg pittig, met de hulp van Ester en de paarden krijgen we beter inzicht in deze uitdagingen en hebben we de eerste stappen gezet om de verworven inzichten omzetten naar praktische oplossingen. Ester neemt rustig de tijd om duidelijk te krijgen wat er speelt en waar we tegen aan lopen zowel indivudueel, samen als moeder-dochter maar ook met anderen. De aanwezigheid van en het samenspel met de paarden is daarbij voor mijn dochter essentieel- en ik vind ze ondertussen minder eng.  Het is fantastisch om te zien hoe de paarden reageren op mijn dochter en zij op hen, ze is daar volledig in haar element. Mijn dochter heeft dan ook het volste vertrouwen in de paarden en in Ester en daardoor kunnen zelfs de zwaar beladen onderwerpen op een fijne manier aangekaart worden. 

Het bijzondere aan Ester en haar paarden is dat je het moet laten gebeuren.

Dat de paarden reageren op wat jij verteld/ op waar jij het over hebt. Aan de hand van wat vragen laat Ester je praten. Op dat moment kan het zijn dat de paarden zelf al in actie komen en jou opzoeken (heel bijzonder om mee te maken) of je krijgt een opdracht om iets met een paard te gaan doen. De paarden voelen feilloos jou stemming aan en aan de hand van de stemming die ze peilen werken ze al dan niet mee. Als het niet lukt; even hoofd leeg maken en vervolgens lukt dat wel. Magisch om mee te maken. De communicatie met Ester is fijn. Ze weet mij regelmatig aan het denken te zetten ipv dat ze met pasklare oplossingen of oordelen komt. Ook dat is een verademing om mee te maken.

Gezien mijn ervaring kan ik alleen maar zeggen dat als je overweegt om coaching met paarden te doen dit mij in ieder geval wel wat brengt.

Met een open blik kijkt Ester met je mee.
Ze stelt scherpe en duidelijke vragen, zonder invulling.
Door haar rustige uitstraling voel je je erg op je gemak bij haar.

Ester heeft de uitzonderlijke gave om heel snel aan te voelen wat onze dochter (Nienke, 11 jaar) nodig heeft en er naar te handelen. Bij Ester bloeit ze op, ze voelt zich veilig en durft zich open te stellen. Dit vertrouwen helpt haar om te werken aan haar kwetsbaarheden. Hierbij laat Ester haar in haar waarde terwijl ze andere inzichten en bruikbare handvatten aanbiedt. Maar bovenal geniet onze dochter van het contact met Ester en de paarden!

Wat een ongelofelijk mooie middag hebben wij als nieuw team tussen de paarden mogen ervaren! 

Na een uitgebreide intake, om zo de juiste toonzetting van de teambuilding te kunnen bepalen, stond de teambuilding in de agenda’s van het nieuw gevormde MT. Wat zouden we toch gaan doen?De een betrad het terrein van de paarden met veel enthousiasme en overtuiging en de ander was toch wat sceptischer. Een nieuw team dat gewend is om vanuit de techniek problemen op te lossen en vaak een korte termijn focus heeft, terwijl er nu een hele grote uitdaging in de nabije toekomst ligt op strategisch vlak waarbij leiderschap een belangrijk thema is om de verandering gerealiseerd te krijgen. Met mooie oefeningen rondom het individu, team, feedback van de coaches en de paarden die een hele waardevolle spiegel waren, gingen we met een fantastische leerervaring weer terug naar de werkvloer. Het was een ontzettend mooie teamoefening waar tot op de dag van vandaag nog steeds aan gerefeerd wordt!

 

 

Ik heb nu ongeveer een half jaar Ester als mijn coach. Dit vind ik heel fijn, omdat ze erg goed luistert als je je niet prettig voelt of juist wel. Ze is geduldig en kan zich goed inleven. Als je een bepaalde oefening niet wil doen, dan hoeft dat ook niet. Er word je niks verplicht. De oefeningen zijn iedere keer anders. Ze worden voortdurend op het moment aangepast. Alles is ontspannen. Je kan haar alles vertellen, niks is raar. Als je niet wil dat het doorverteld word, blijft het bij haar. Je kan haar vertrouwen. Ik heb al veel geleerd.

Voeg je eigen ervaring toe

Back To Top