skip to Main Content

Paardencoaching in Brabant

Unieke coaching met paarden

Bles paardencoaching Brabant biedt op een toegankelijke en persoonlijke manier ondersteuning bij uiteenlopende vraagstukken. De coachsessies vinden in de Brabantse buitenlucht plaats, tussen de paarden.

Je vindt Bles coaching op een unieke locatie in Brabant, nabij Eindhoven.

Wat kan paardencoaching in Brabant voor je betekenen?

Iedereen kent periodes dat het even niet zo lekker loopt. Je ervaart ervaart gevoelens van ongemak, mist het inzicht in je eigen handelen, ondervind gebrek aan draagkracht, durft geen keuzes te maken of vertrouwt niet meer op je eigen mogelijkheden.

Bij Bles coaching vind je ondersteuning bij diverse vraagstukken. Samen gaan we, met hulp van de natuur en de paarden, op zoek naar wat jou beweegt. Wat zijn jouw wensen, dromen, doelen en wat is jouw invloed daarop?

Meer lezen over paardencoaching?

Als coach verzorg ik ondersteuning met betrekking tot individuele, gezin en team ontwikkeling.
Bles coaching is aangesloten bij de KREAC en SKJ en is NOBCO gecertificeerd.

Kwaliteitsregister equine assisted coach
SKJ kwaliteitsregister jeugd
keurmerk-coachfinder-150x150px

“Twijfel is het begin van wijsheid.”

– Aristoteles

Focus van de paardencoach

Als paardencoach werk ik vanuit eenvoud, rust en ruimte. Met behulp van open vragen, onderzoeken we wat er in dat moment werkelijk toe doet. De buitenlucht, en de aanwezigheid van de paarden, zijn daarbij van grote ondersteunende waarde. Samen nemen we verantwoordelijkheid in het coachingsproces en jij bepaald het tempo. De focus is positief, toekomst- en verbeteringsgericht. Het uitgangspunt is meer inzicht in eigen patronen en verruiming en verbreding van de mogelijkheden.

Locatie van de paardencoaching in Brabant

De pipowagen van Bles paardencoaching staat tussen de paarden in een weiland in Vessem, nabij Eindhoven. Het heeft een weids uitzicht over de aangrenzende bossen en velden. Deze bijzondere omgeving in Brabant kan een enorm ondersteunende rol spelen in het coachingsproces. Fysieke omstandigheden en ruimte zijn van bewezen invloed op onze mogelijkheid tot leren. In het contact met de natuur en dieren, een paard in het bijzonder, kunnen bruikbare metaforen naar het dagelijkse leven ontstaan.

Anderen over Bles Paardencoaching

Wat een ongelofelijk mooie middag hebben wij als nieuw team tussen de paarden mogen ervaren! 

Na een uitgebreide intake, om zo de juiste toonzetting van de teambuilding te kunnen bepalen, stond de teambuilding in de agenda’s van het nieuw gevormde MT. Wat zouden we toch gaan doen?De een betrad het terrein van de paarden met veel enthousiasme en overtuiging en de ander was toch wat sceptischer. Een nieuw team dat gewend is om vanuit de techniek problemen op te lossen en vaak een korte termijn focus heeft, terwijl er nu een hele grote uitdaging in de nabije toekomst ligt op strategisch vlak waarbij leiderschap een belangrijk thema is om de verandering gerealiseerd te krijgen. Met mooie oefeningen rondom het individu, team, feedback van de coaches en de paarden die een hele waardevolle spiegel waren, gingen we met een fantastische leerervaring weer terug naar de werkvloer. Het was een ontzettend mooie teamoefening waar tot op de dag van vandaag nog steeds aan gerefeerd wordt!

 

 

Linda, Teamcoaching ASML

De uitdagingen waar zowel mijn dochter (11 jaar) als ik de afgelopen maanden voor hebben gestaan waren emotioneel erg pittig, met de hulp van Ester en de paarden krijgen we beter inzicht in deze uitdagingen en hebben we de eerste stappen gezet om de verworven inzichten omzetten naar praktische oplossingen. Ester neemt rustig de tijd om duidelijk te krijgen wat er speelt en waar we tegen aan lopen zowel indivudueel, samen als moeder-dochter maar ook met anderen. De aanwezigheid van en het samenspel met de paarden is daarbij voor mijn dochter essentieel- en ik vind ze ondertussen minder eng.  Het is fantastisch om te zien hoe de paarden reageren op mijn dochter en zij op hen, ze is daar volledig in haar element. Mijn dochter heeft dan ook het volste vertrouwen in de paarden en in Ester en daardoor kunnen zelfs de zwaar beladen onderwerpen op een fijne manier aangekaart worden. 

Astrid, Isabella 12 jaar

Ester heeft de uitzonderlijke gave om heel snel aan te voelen wat onze dochter (Nienke, 11 jaar) nodig heeft en er naar te handelen. Bij Ester bloeit ze op, ze voelt zich veilig en durft zich open te stellen. Dit vertrouwen helpt haar om te werken aan haar kwetsbaarheden. Hierbij laat Ester haar in haar waarde terwijl ze andere inzichten en bruikbare handvatten aanbiedt. Maar bovenal geniet onze dochter van het contact met Ester en de paarden!

Karin, 46 jaar

Met een open blik kijkt Ester met je mee.
Ze stelt scherpe en duidelijke vragen, zonder invulling.
Door haar rustige uitstraling voel je je erg op je gemak bij haar.

Joke, 43 jaar
Back To Top